MR doet de deur dicht voor N-VA

29/04/14 om 05:04 - Bijgewerkt om 05:04

"Als de MR het initiatief heeft, dan wordt de volgende regering er een zonder N-VA", zegt Charles Michel, de voorzitter van de MR: "Zowel de Brusselse als de federale."

MR doet de deur dicht voor N-VA

MR-voorzitter Charles Michel: Niet in zee met © BELGA

Voor Michel is de N-VA een separatistische partij. "Wij willen de zaken duidelijk maken voor de mensen", zegt hij in een interview met De Standaard. MR-vicepremier Didier Reynders, die zich vaak soepeler opstelt ten opzichte van de N-VA, zit op dezelfde lijn, garandeert Michel. "Wij hebben nul vertrouwen in de N-VA, zéro."

Onaanvaardbaar

Veel partners blijven er in het zuiden van het land zo niet over. Bij cdH zei Europees lijsttrekker Claude Rolin zaterdag nog dat een regering met N-VA "onaanvaardbaar" is. En ook tussen PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever botert het niet.

Respect voor de Vlaamse kiezer

Michel zegt dat hij met zijn standpunten de Vlaamse kiezer niet negeert. "Ik heb enorm veel respect voor de keuze van de Vlamingen. Het is dan ook niet aan ons om te zeggen op wie zij moeten stemmen. Het enige wat we nu doen is hen duidelijkheid verschaffen." (Belga/TV)

Onze partners