MR blijft Thiéry steunen als burgemeester van Linkebeek

17/09/15 om 22:10 - Bijgewerkt om 22:10

De MR laat weten Damien Thiéry en de meerderheid in Linkebeek te steunen na de benoeming door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans van Yves Ghequiere als nieuwe burgemeester van de faciliteitengemeente in de Brusselse rand.

MR blijft Thiéry steunen als burgemeester van Linkebeek

Olivier Chastel, MR-voorzitter © Belga

"Ik betreur de hardnekkigheid van minister Homans in dit dossier", zo liet MR-voorzitter Olivier Chastel in een communiqué weten. Hij vindt het naar eigen zeggen jammer dat Homans op hetzelfde elan doorgaat als haar voorgangers in de Vlaamse regering. "Zij hebben systematisch geweigerd om Damien Thiéry te benoemen als burgemeester van Linkebeek en dat ondanks de massale steun van de bevolking bij de gemeenteraadsverkiezingen", aldus Chastel.

Nog volgens de MR-voorzitter kan de Linkebeekse autoriteiten niets verweten worden wanneer het aankomt op het beheer van de gemeente. Chastel benadrukte tot slot dat zijn partij "Damien Thiéry en de meerderheid in Linkebeek zal steunen in hun strijd om respect af te dwingen voor de democratische keuze en in alle juridische stappen die ze nodig achten om te ondernemen".

(Belga/RR)

Onze partners