Movement X kondigt nieuwe betoging aan tegen Bart De Wever

30/03/15 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Dyab Abou Jahjaj, voorzitter van Movement X, kondigt een nieuwe actie aan tegen Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Movement X kondigt nieuwe betoging aan tegen Bart De Wever

Dyab Abou Jahjah tijdens een sit-in van Movement X als protest tegen de uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Belga

Movement X kondigt een nieuwe actie aan tegen Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Komende zondag, op Pasen, wil de burgerrechtenbeweging een nieuwe sit-in houden voor het N-VA-hoofdkwartier in Brussel, kondigde voorzitter Dyab Abou Jahjah aan op twitter en Facebook.

'Pas de fete avec le racisme. Kom Pasen vieren in opstand tegen onrecht. 5 April, Bruxelles, Koningstraat 47, devant la NVA. #BDWMustGo #MvX', tweette Abou Jahjah. 'We eisen ook praktijktesten tegen discriminaties in alle sectoren (vooral arbeidsmarkt en huisvesting) nu!', staat op zijn Facebookpagina te lezen.

Berbers

Movement X protesteert tegen de uitspraken die De Wever onlangs deed in Terzake over het integratiebeleid. De Antwerpse burgemeester zei toen onder meer dat Berbers een 'zeer gesloten gemeenschap' zijn met wantrouwen tegenover de overheid'.

Abou Jahjah vindt dat De Wever moet opstappen. Vorige week hield Movement X al een sit-in op de Antwerpse Grote Markt. Voor die manifestatie had de beweging geen toelating gekregen. De 150 deelnemers toen werden administratief aangehouden.

Voor de sit-in in Brussel, die om 14 uur zou beginnen, heeft Movement X een toelatingsaanvraag ingediend bij de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur, zegt Abou Jahjah op Facebook. (Belga/AVE)

Onze partners