Moslimprediker van Sharia4Belgium opgepakt

© BELGA

Moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd “Le Soumis”, is opgepakt. De man wordt ervan verdacht strijders te ronselen voor de oorlog in Syrië.

Zelfverklaard moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd “Le Soumis”, is opgepakt. Dat melden verschillende Franstalige media en wordt in gerechtelijke kringen bevestigd. De man, die deel uitgemaakt heeft van Sharia4Belgium, zou ervan verdacht worden dat hij jongeren heeft geronseld om te gaan strijden in de Syrische burgeroorlog. Het federaal parket, dat het onderzoek naar de Syriëstrijder voert, communiceert pas in de loop van de dag.

Voedselbedelingen

De 39-jarige Jean-Louis Denis, een Belg die zich tot de islam bekeerde en er een radicale interpretatie van dat geloof op nahoudt, heeft een organisatie opgericht, de Resto du Tawhid, waarmee hij onder meer in Schaarbeek voedselbedelingen organiseerde. Hij zou van die bedelingen echter geprofiteerd hebben om zijn radicale overtuigingen te prediken en jongeren ertoe aan te zetten naar Syrië te vertrekken.

Syriëstrijders

In april verbood de Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt zijn voedselbedeling nog, omdat twee jongeren die zich zijn omgeving ophielden en herhaaldelijk gesignaleerd waren bij de voedselbedelingen en preken, naar Syrië waren vertrokken. Zelf heeft Denis steeds ontkend dat hij strijders voor de burgeroorlog in Syrië ronselde. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content