Moslimextremist dreigt met aanslagen op oudejaar in Antwerpen en Brussel

30/12/13 om 07:32 - Bijgewerkt om 07:32

Een moslimextremist die al vaker met terreur heeft gedreigd, heeft aanslagen aangekondigd in Antwerpen en Brussel op oudejaarsavond.

Moslimextremist dreigt met aanslagen op oudejaar in Antwerpen en Brussel

© Belga

De doelwitten die de moslimextremist noemt, zijn het eindejaarsvuurwerk op de Antwerpse kaaien, het treinstation Antwerpen-Centraal, de Antwerpse winkelstraat de Meir en het Atomium in Brussel.

"Ik wil de moslims waarschuwen om niet deel te nemen en zich niet te verzamelen met de ongelovigen", zo schrijft hij.

De 21-jarige man verstuurde zijn dreigement aan Het Laatste Nieuws vanop een Facebook-account die de naam "Madjlis Shura Muhajirien" draagt en begin dit jaar werd opgericht in de entourage van Houssien Elouassaki, het Vilvoordse kopstuk van Sharia4Belgium dat inmiddels in Syrië gesneuveld zou zijn.

Nachtmerries

Vanop diezelfde account zijn al twee keer eerder dreigende boodschappen verspreid, onder meer aan het adres van minister van Defensie Pieter De Crem.

Een hooggeplaatste veiligheidsbron zegt de nieuwe boodschap zeer ernstig te nemen. "Momenten als deze zijn echte nachtmerries voor ons", verzucht hij, "want die kerels weten hun doelwitten goed uit te kiezen. De terreur van dit weekend in Rusland leert nog maar eens hoe moeilijk het is om aanslagen op publieke plaatsen tegen te gaan. Ze hebben daar scanners tot in treinstations toe en toch kunnen ze een bloedbad nog steeds niet vermijden." (Belga/TE)

Onze partners