Moordende diaken: Ongeruste nabestaanden melden zich

Nabestaanden van mogelijke slachtoffers van de diaken van Menen konden vandaag terecht met vragen bij de ombudsdienst van het AZ Delta, waar de man sinds begin jaren 80 werkte als verpleger en aalmoezenier. Veel mensen vragen zich af of hun familielid slachtoffer is geworden van de man. In de voorbije dertig jaar zou hij veertig mensen gedood hebben. De ombudsdienst was vandaag speciaal open om hen op te vangen © BELGA

De politie en het ziekenhuis van Menen hebben tientallen telefoontjes gekregen van nabestaanden van mogelijke slachtoffers van de 57-jarige diaken Wevelgem die patiënten illegaal euthanaseerde.

Of de families zich terecht zorgen maken, is voorlopig een niet te beantwoorden vraag. “Niemand kan hen voorlopig uitsluitsel geven”, luidt het in verschillende kranten. De diaken zit in de cel omdat hij minstens tien mensen vermoord zou hebben door ongevraagd actieve euthanasie toe te passen. Filip De Reuse, de advocaat van de diaken, stelde in Het Nieuwsblad dat zijn cliënt slechts “handelde uit medelijden met mensen in een uitzichtloze situatie.”

Lichamen opgraven

“Het is moeilijk voor ons om te controleren of de mensen over wie werd gebeld, slachtoffers zijn in deze zaak. Op dit moment hebben wij zelf nog geen zicht op namen van slachtoffers”, zegt de woordvoerster van het Heilig Hartziekenhuis te Menen. Tijdens de meer dan 30 jaar dat de verdachte daar werkte, tot 2011, overleden zeker 400 doodzieke mensen. “Al die families maken zich nu zorgen”, klinkt het.

Volgens Het Laatste Nieuws zal het Kortrijkse gerecht mogelijk tientallen lichamen opgraven. “De enige fysieke bewijzen van de misdrijven zijn immers te vinden op de lichamen”, zeggen ingewijden aan de krant. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content