Moordenaar Aurore bekent: 'Doordrongen van spijt'

09/08/13 om 17:05 - Bijgewerkt om 17:05

De 29-jarige man die bekend heeft dat hij Aurore Ruyffelaere heeft omgebracht, is "absoluut doordrongen van spijt", zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten.

Moordenaar Aurore bekent: 'Doordrongen van spijt'

© Belga

"Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zo iets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore."

Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorige week aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht.

Hij ondernam vorige week een poging tot zelfdoding en kon pas dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Die bevestigde zijn aanhouding, maar de verdediging van de man vroeg toen dat de onderzoeksrechter de versie van de verdachte liet onderzoeken.

De man beweerde eerst dat hij moest toekijken terwijl drie andere personen Aurore om het leven brachten, maar is nu wel tot bekentenissen overgegaan. "Ik kan bevestigen dat mijn cliënt heeft erkend dat hij Aurore om het leven heeft gebracht", zegt advocate Katrien Van der Straeten.

"Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Hij is absoluut doordrongen van spijt. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore."

De verdediging is tevreden met de bekentenissen, zegt Van der Straeten. "Het is een heel belangrijke stap. Mijn cliënt heeft de juiste beslissing genomen en ik zal hem blijven aanraden om mee te werken met het onderzoek. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correcte mens was, om zo iets gruwelijk in woorden te brengen. Zijn zelfmoordpoging kan ook in die zin gezien worden, dat hij het er heel moeilijk mee had dat hij verantwoordelijk is. Ook zijn omgeving heeft altijd gezegd dat het een zeer behulpzame man en een harde werker is."

De jongeman wordt beschuldigd van roofmoord, maar de verdediging kan niet bevestigen dat hij financiële problemen als motief heeft opgegeven. "Ik kan niet ingaan op de details van de verklaring van mijn cliënt. Het onderzoek moet nu in alle sereniteit voortgezet worden", zegt Van der Straeten. (Belga/AVE/TE/EE)

Lees meer over:

Onze partners