Mooi nazomerweer maakt slecht seizoen voor kust niet goed

25/09/11 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Ondanks het mooie weer trekt niet meer de grote massa naar de kust.

Mooi nazomerweer maakt slecht seizoen voor kust niet goed

© Belga

De aangename nazomerdagen van het afgelopen weekeinde hebben opnieuw veel volk naar de kust gelokt. De thermometer flirtte met de 20 graden en gezien de voorspellingen gunstig waren, was de opkomst groot, zonder van een grote massa te spreken. Gunstige weersvoorspellingen zijn ook voor de NMBS het sein om, zeker nog in september, extra treinen in te zetten naar de kust. Er werd dan ook een twintigtal extra treinen ingezet naar Oostende en Blankenberge. "Maar toch kregen we niet de grote massa aan de kust. Daarvoor is het te laat. Er worden in september in het binnenland terug tal van activiteiten georganiseerd, en dan moet je de grote massa niet meer verwachten aan de kust", luidt het bij de toeristische diensten.

Elke mooie dag is meegenomen

De horeca is wel tevreden. Het minder goede weer in de zomer had voor hen een omzetdaling van 25, soms tot 35 procent tot gevolg. Elke mooie dag is meegenomen, luidt het, maar het verlies was in de topmaanden te groot om dit nu in september recht te trekken.

Zeer druk was het dan weer wel in Brugge. "Maar dat is niet zo verwonderlijk", zegt toerismeschepen Jean-Marie Bogaert. "September is traditioneel voor het toerisme in Brugge een topmaand, vaak beter dan juli en augustus. En de stad heeft zoveel te bieden, dat ze ook steeds meer dagjesmensen lokt, die op weg naar de kust in Brugge afstappen. Exacte cijfers hebben we daar niet van, maar enkele indicatoren wijzen daar toch op", zegt de schepen. (Belga/INM)

Onze partners