Montasser AlDe'emeh verdacht van vervalsing: Ook advocaat Jawad O. in verdenking gesteld

12/01/16 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:31

Na Montasser AlDe'emeh en de broers Jawad en Khalid O. is nu ook de advocaat van Jawad O., meester Nabil R., in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Montasser AlDe'emeh verdacht van vervalsing: Ook advocaat Jawad O. in verdenking gesteld

Montasser AlDe'emeh © .

De onderzoeksrechter heeft ook een huiszoeking laten uitvoeren in het kantoor van de advocaat, in bijzijn van de stafhouder. Dat meldt het federaal parket. Eén en ander draait rond een attest over een deradicaliseringstraject dat voor Jawad O. zou zijn opgemaak, maar vals zou zijn.

Jawad O. (26), lid van de radicale moslimorganisatie "Way of Life", zit sinds 24 november 2015 in de cel in het kader van een federaal gerechtelijk onderzoek in Antwerpen. De man is in dat onderzoek in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep omdat hij van plan zou geweest zijn naar Syrië te vertrekken. Jawad O. verscheen op 27 november voor de Antwerpse raadkamer en zijn advocaat zwaaide daar met een getuigschrift van een deradicaliseringstraject bij het Centrum "De Weg Naar" van Montasser Alde'emeh, dat in Sint-Jans-Molenbeek gevestigd is.

Speurders vermoeden dat het om een vals getuigschrift gaat, waarop bij een onderzoeksrechter in Mechelen een nieuw onderzoek werd geopend. In het kader van dat onderzoek viel de politie maandag binnen bij Montasser Alde'emeh thuis en in het centrum "De Weg Naar" in Sint-Jans-Molenbeek, in de gevangenis van Antwerpen waar Jawad O. opgesloten zit, en bij diens broer Khalid O., een gematigde imam in Mechelen.

De drie mannen werden maandagnamiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hen vervolgens in verdenking stelde maar vrijliet. De onderzoeksrechter verhoorde maandag ook nog meester Nabil R., zo meldt het federaal parket nu, en stelde ook hem in verdenking.

(Belga/JH)

Onze partners