Monsterfiles in en rond Brussel door zwaar verkeersongeval

04/03/13 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Het verkeer op de Brusselse binnenring en op de E40 van Gent naar Brussel is zwaar gehinderd door een verkeersongeval ter hoogte van Jette.

Monsterfiles in en rond Brussel door zwaar verkeersongeval

© Belga

Het verkeer op de Brusselse binnenring en op de E40 van Gent naar Brussel is ernstig gehinderd door een verkeersongeval ter hoogte van Jette. Het ongeval gebeurde kort voor 6 uur. Drie personenwagens en twee vrachtwagens raakten betrokken bij een aanrijding. Eén van de vrachtwagenchauffeurs zou vluchtmisdrijf gepleegd hebben. Twee personen zouden lichtgewond geraakt zijn, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

De drie personenwagens en de vrachtwagen waren rond 08.30 uur allemaal getakeld. Vervolgens duurde het nog een half uur voor de rijbaan schoongemaakt was en kon vrijgegeven worden. Omstreeks 9 uur was de rijbaan vrijgemaakt.

Wachttijden tot twee uur

Door het ongeval zijn lange files ontstaan op de Brusselse ring en de E40 vanuit Gent. Op de E40 is het filerijden vanaf Erpe-Mere en op de binnenring vanaf Halle. In beide gevallen meldt het Verkeerscentrum wachttijden die tot twee uur oplopen. Op de buitenring staat er dan weer een kijkfile tussen Sint-Stevens-Woluwe en Zellik.

Door de hinder op de ring en de snelweg zoeken heel wat automobilisten alternatieve wegen. 'Maar ook die kleinere wegen in de streek van Halle, Asse, Ternat en dergelijke meer raken dichtgeslibd', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. 'Ook daar zien we al files en wachttijden van een half uur tot een uur.' (Belga/KVDA)

Onze partners