Mogelijke treinstaking op 15 februari

03/02/12 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

Het Vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 15 februari voor de treinbegeleiders.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD/ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend die op 15 februari afloopt en geldt voor de treinbegeleiders. De aanzegging komt er na de spontane werkonderbreking eerder deze week van de treinbegeleiders in Brussel-Zuid.

Met hun stakingsaanzegging, willen de bonden de druk opvoeren. Ze eisen dat de sociale dialoog "zo snel mogelijk wordt hervat".

Afgelopen woensdag werd er al actie gevoerd door de treinbegeleiders na de beslissing van de NMBS tot een verhuis van een deel van de dienst enkele honderden meters verder in de Frankrijkstraat in Brussel. Meer dan honderd treinen moesten worden afgeschaft.

Topje van de ijsberg
De bonden verwijten de directie de zaak voor te stellen als een simpele verhuizing. Maar volgens hen zijn er wel degelijk gevolgen voor het personeel, bijvoorbeeld bij het opstellen van uurroosters en vakantieregeling. "Dit dossier is slechts het topje van de ijsberg", verklaarde Dominique Dalne van ACV-Transcom. Hij heeft het over "groot mismanagement" bij de spoorwegmaatschappij.

De vakbonden willen dat de verschillende projecten bij de NMBS zouden geregeld worden in een algemeen sociaal akkoord. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners