Mogelijk geval van ebola op Brussels Airport

03/11/14 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:19

Een passagier met ebolaverschijnselen is op Brussels Airport van het vliegtuig gehaald en overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De persoon werd ziek op het vliegtuig vanuit Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone.

Mogelijk geval van ebola op Brussels Airport

© Belga

Dat meldt RTL en wordt door Brussels Airport en de FOD Volksgezondheid aan persagentschap Belga bevestigd.

De bemanning verwittigde meteen de luchthaven en de Belgische gezondheidsautoriteiten, aldus Jan Eyckmans, de woordvoerder van de FOD Volksgezondheid. Het vliegtuig landde vanochtend rond 04.30 uur, waarop de luchthaven de ebolaprocedure opstartte.

'De arts van de luchthaven en de brandweer gingen aan boord van het vliegtuig en hebben besloten de persoon te laten overbrengen naar het ziekenhuis', aldus Florence Muls, de woordvoerster van Brussels Airport. De teams van de FOD Volksgezondheid hebben de passagier onder hun hoede genomen.

Quarantaine

De patiënt werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Hij werd in quarantaine geplaatst. De resultaten van de tests worden in de namiddag verwacht.

De andere passagiers op het vliegtuig werden op de luchthaven onderzocht, aldus Eyckmans nog.

Zwaar getroffen

Sierra Leone is zwaar getroffen door de ebola-epidemie in West-Afrika, met meer dan 1.200 doden geregistreerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.(Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners