Mogelijk enorme buit bij 'tigerkidnapping' in Antwerpse diamant

13/10/12 om 02:47 - Bijgewerkt om 02:47

De Italiaanse maffia zou een Antwerpse diamantair 21 miljoen euro lichter gemaakt hebben door zijn vrouw te gijzelen tot hij de buit uit zijn kluis haalde.

Mogelijk enorme buit bij 'tigerkidnapping' in Antwerpse diamant

© Thinkstock

Een tigerkidnapping is een persoon ontvoeren en gijzelen om tergelijkertijd iemand anders tot handelingen te dwingen die hij anders onder geen beding zou stellen, zoals het overhandigen van een hoop geld.

Dat is precies hoe Italiaanse maffiosi volgens de krant The Times of India donderdag voor 21 miljoen euro aan ruwe diamanten zouden hebben buitgemaakt.

Camera's

De overvallers kidnapten volgens bronnen in de krant de vrouw van Prashant Bhalani, verkoopsdirecteur van het bedrijf Kiran Gems. Vervolgens richtten ze camera's op Bhalani zelf. Daarmee volgden ze hem, terwijl hij op zijn kantoor in de Hoveniersstraat een voorraad ruwe diamanten uit de kluis moest gaan halen. Na het overhandigen van de diamanten aan de maffialeden werd zijn vrouw vrijgelaten.

De Antwerpse politie bevestigde vrijdagavond dat er een overval op een diamantair in de Hoveniersstraat is geweest waarbij een partij diamanten werd buitgemaakt, maar verwees voor verdere uitleg naar de woordvoerder van het Antwerpse parket. Daar was men vrijdagavond niet te bereiken.

Soortgelijke overval

In 2010 vond een soortgelijke overval plaats. Toen werden diamantair Pankaj Malder en zijn gezin thuis gekidnapt. Ook zij werden vrijgelaten na de overhandiging van een omvangrijke voorraad damanten. (Belga/TV)

Onze partners