Moeder trekt ten strijde tegen racisme in jeugdvoetbal

14/10/14 om 05:55 - Bijgewerkt om 05:55

Een moeder van een jeugdspelertje van Gravelo (Gingelom) gaat een klacht indienen bij het Meldpunt Discriminatie omdat haar zoontje van 9 jaar afgelopen weekend tijdens een voetbalwedstrijd een racistische opmerking naar het hoofd geslingerd kreeg. "De mentale schade die kinderen door dit soort uitspraken oplopen, is enorm", zegt moeder Boutina Abrougui uit Sint-Truiden.

Moeder trekt ten strijde tegen racisme in jeugdvoetbal

In het jeugdvoetbal zijn ze dringend op zoek naar trainers. Bij sommige clubs is het zo nijpend dat ze spelertjes moeten weigeren. Er zijn amper nog jeugdtrainers te vinden, omdat het zo slecht betaalt. Ze krijgen maar een paar honderd euro per maand. Sinds vorig jaar moeten ze ook nog eens een diploma halen. © BELGA

Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De vrouw stuurt ook een open brief naar de voetbalbond.

Het incident deed zich zaterdag voor tijdens een voetbalwedstrijd tussen de jeugdploegen van RDK Gravelo en Heers VV in Gingelom. "Wat een crapuul zijn jullie kinderen", schreeuwde een man eerst. "Zijn jullie kinderen misschien opgevoed in het bos?" riep een andere man daarna.

"Dit is een zeer racistische opmerking", aldus Boutina.

Bij de Voetbalfederatie Vlaanderen zijn ze categoriek: "Zulke zaken kunnen we niet tolereren. VV Heers heeft zich al geëxcuseerd, dat is een belangrijke stap. Ik hoop ook dat de sociale controle in de toekomst haar werk doet."

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners