Moeder bekent moord op zoontje

17/09/10 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

De moeder van Muhamad Rachid ontkende eerst, maar legde uiteindelijk bekentenissen af.

De moeder van het jongetje van 4,5 jaar dat woensdag met overgesneden keel werd gevonden in Eigenbrakel heeft bekend dat ze haar zoontje om het leven heeft gebracht. Ze was vrijdag aangehouden, maar ontkende eerst.

De vrouw, die van Syrische origine is, was donderdag tot 's avonds laat met behulp van een tolk verhoord. Volgens de procureur des konings was haar uitleg niet overtuigend.

De vrouw, Lina Haji, was van bij het begin verdacht. De speurders hielden rekening met verschillende elementen, zoals bloedsporen in het huis dat gepoetst was, bloed op kleding die gewassen was en een gereinigd keukenmes.

Om het leven gebracht in de badkamer

Voorts was er de onduidelijke uitleg van de vrouw over haar tijdsgebruik op woensdag, een jogger die haar heeft herkend niet ver van de plaats waar het jongetje werd gevonden en een huissleutel (waarschijnlijk van de vrouw) die er lag.

De vrouw werd vrijdag aangehouden op verdenking van doodslag, maar ontkende de feiten eerst. Het parket van Nijvel maakte zaterdag bekend dat de vrouw toch bekend heeft. Ze zou dat in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben gedaan.

De vrouw zou met een aardappelmesje haar zoontje in de badkamer om het leven hebben gebracht. Muhamad Rachid El Akkad werd woensdagavond door joggers aangetroffen op een wegje niet ver van zijn ouderlijk huis.

Lees meer over:

Onze partners