MIVB: Ogenblik werkhervatting blijft onduidelijk

10/04/12 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:21

Het blijft onduidelijk wanneer het openbaar vervoer in het Brussels Gewest terug op gang wordt getrokken.

MIVB: Ogenblik werkhervatting blijft onduidelijk

© Belga

De kans dat het openbaar vervoer in het Brussels gewest op dinsdag 10 april nog op gang wordt getrokken, is quasi nihil geworden. De socialistische vakbond geeft toe dat de regeringsvoorstellen voor bijkomende maatregelen "niet zo slecht zijn, maar toch nog moeten worden bijgeschaafd".

Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt later nog samen om een standpunt in te nemen in overleg met de algemene directie van de MIVB. Dat meldt Dario Coppens van het ACOD. Ook de christelijke vakbond ACV denkt niet dat het werk dinsdag nog hervat zal worden.

"Als we het werk hervatten, zal dat in samenspraak met de andere vakbonden gebeuren. Het wantrouwen bij de achterban is groot. Dat wantrouwen willen we wegnemen met een stakingsaanzegging op het moment dat het werk wordt hervat. Als de politiek haar beloftes niet houdt, leggen we dan opnieuw het werk neer", aldus Luc Smekens van het ACV.

Taxibedrijven doen goede zaken

Ondertussen worden de oproepcentrales van de verschillende Brusselse taxibedrijven overspoeld door aanvragen. Er zijn gemiddeld tot vijf keer meer aanvragen dan normaal. Verwacht wordt dat de drukte nog de hele dag zal aanhouden. Ook de voorbije dagen deden de Brusselse taxi's goede zaken.

Volgens Constantin Tsatsakis, de voorzitter van de Vereniging van de Brusselse Taxi's, die zowat 800 taxi's in de hoofdstad vertegenwoordigt, zijn alle beschikbare plaatsen volgeboekt. "We kunnen de vraag niet volgen, want die is tot vijf keer hoger dan normaal", klinkt het. Ook bij Taxis Bleus, dat 320 taxi's in Brussel heeft, kunnen ze niet beantwoorden aan de forse stijging van de vraag. "Bij ons lopen er tot drie keer meer oproepen binnen voor een taxirit", klinkt het bij Luigi Marocco, directeur-generaal van Taxis Bleus. (Belga/INM)

Onze partners