MIVB: ACV gaat werk hervatten, andere bonden niet

10/04/12 om 20:25 - Bijgewerkt om 20:25

De christelijke vakbond ACV heeft na overleg beslist om vanaf woensdag, onder voorwaarden, het werk te hervatten. De socialistische en liberale vakbond willen eerst meer duidelijkheid van de minister over de aangekondigde veiligheidsmaatregelen.

MIVB: ACV gaat werk hervatten, andere bonden niet

© Belga

Na overleg tussen de directie en vakbonden van de MIVB heeft de christelijke vakbond ACV beslist vanaf woensdag het werk te hervatten onder voorwaarden. De socialistische vakbond gaat niet akkoord en blijft verder actievoeren. Ook de liberale vakbond zal niet tot een werkhervatting bij de MIVB oproepen voordat Iliaz Tahiraj begraven is.

De MIVB-directie en ACV hebben beslist dat de sociale partners snel weer bijeenkomen om de precieze uitvoering van het interne akkoord te bekijken. In een eerste opvolgingscommissie (die de genomen veiligheidsmaatregelen opvolgt) op het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken wordt woensdag een kalender opgesteld.

ACV dient wel een stakingsaanzegging in als stok achter de deur, klinkt het in een mededeling.

ACOD wil meer duidelijkheid over aanwerving agenten

Dario Coppens van de socialistische vakbond ACOD meldt dat zijn achterban zich niet kan vinden in wat er nu op tafel ligt. "We blijven verder actievoeren. Onze leden zullen woensdagochtend niet aan de slag gaan.

We hopen dat er op het kabinet-Milquet meer duidelijkheid komt over de aanwerving van de nieuwe agenten. Een concreet stappenplan ontbreekt momenteel. Daarnaast blijft het overlijden van onze collega gevoelig liggen bij onze achterban", aldus Coppens.

Ook voor de liberale vakbond kan er "geen akkoord komen zolang er geen tekst ondertekend is die een welomschreven stappenplan bevat".

Begrafenis

De MIVB geeft donderdag toestemming aan personeelsleden met dienst om de begrafenis van Ilias Tahiraj bij te wonen, zonder dat de maatschappij daarvoor het openbaar vervoer zal stilliggen. (Belga/INM)

Onze partners