Minitornado's veroorzaken schade in provincie Luxemburg

28/07/12 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Het noodweer heeft vooral in de provincie Luxemburg veel schade veroorzaakt. Daar werden verschillende minitornado's gemeld. Er vielen geen gewonden.

Minitornado's veroorzaken schade in provincie Luxemburg

© ThinkStock

In Virton zijn een honderdtal scouts geëvacueerd nadat de streek werd getroffen door een minitornado. De brandweer bevestigt informatie van Bel RTL. De scouts waren op kamp in Montquintin, Torgny en Virton. Ze werden opgevangen in een school in Harnoncourt en het sportcentrum van Virton. De civiele bescherming en het Rode Kruis kwam ter plaatse om de kinderen te helpen. Er vielen geen gewonden.

Ook Bande, bij Nassogne, is omstreeks 23.30 uur getroffen door een kleine tornado. Dat is vernomen van de brandweer. Door de wervelwind waaide een tuinhuis weg, om tegen een auto te belanden. Het dak van een schuur werd losgerukt. Bomen kwamen op auto's terecht. De brandweer moest vijf maal tussenkomen. Er vielen geen gewonden.

Limburg

De de brandweer van Tongeren, in de provincie Limburg, is om iets na middernacht massaal uitgerukt om de wateroverlast door het noodweer te bestrijden. Een hevig onweer zette een aantal straten blank en zorgde voor enkele ondergelopen kelders. Vooral de deelgemeenten Mal, Nerem en Rutten hadden erg te lijden onder de wateroverlast. Het volledige korps van Tongeren werd opgetrommeld om de eerste hulp te bieden. Er is voorlopig alleen materiële schade.

Het onweer was erg plaatselijk. Zowel de korpsen van aangrenzende regio's Bilzen-Hoeselt als Sint-Truiden-Borgloon hadden iets na middernacht nog geen enkel telefoontje van wateroverlast ontvangen. (Belga/KVDA)

Onze partners