Minister Smet wil dat leerlingen makkelijker C-attest kunnen aanvechten

16/11/12 om 06:26 - Bijgewerkt om 06:26

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) werkt aan een nieuwe regeling waardoor scholieren makkelijker in beroep kunnen gaan tegen examenresultaten.

Minister Smet wil dat leerlingen makkelijker C-attest kunnen aanvechten

© Belga

Dergelijke regeling moet ervoor zorgen dat conflicten binnen de school opgelost worden en voorkomen dat leerlingen naar de Raad van State trekken, schrijft Het Nieuwsblad.

Donderdag raakte het verhaal bekend van een 17-jarige die van de Raad van State alsnog een A-attest kreeg van haar school in Genk. De Raad van State had de school een dwangsom opgelegd van 1.250 euro per dag dat ze geen A-attest uitreikte.

Minister Smet werkt momenteel aan een voorontwerp van decreet over de rechten van leerlingen. Dat moet dergelijke conflicten in de toekomst vermijden.

"Hij heeft daarover een voorontwerp van decreet klaar, dat binnenkort op de onderhandelingstafel ligt", zegt woordvoerster Nina Mallants. "De minister wil een nieuwe procedure die ervoor zorgt dat leerlingen efficiënter en makkelijker in beroep kunnen gaan tegen examenresultaten. Hij wil de rechten van de leerlingen versterken en de communicatie rond het examenreglement transparanter maken." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners