Minimum 85 wegenwerken op autosnelwegen in 2011

21/12/10 om 21:21 - Bijgewerkt om 21:21

Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits trekt er volgend jaar 112 miljoen euro voor uit.

In 2011 staan op de Vlaamse autosnelwegen minimum 85 werken op het programma. Een 25-tal daarvan zal bijkomende hinder voor de weggebruikers veroorzaken. Dat heeft Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) dinsdag bekendgemaakt.

De grootste werf is voorzien langs de E17 tussen Gent en Deinze, waar tussen maart en oktober 2011 in beide richtingen 11 kilometer wegdek zal worden vervangen.

Een andere grote werf is de E313, waar een spitsstrook zal worden aangelegd tussen Ranst en de Antwerpse ring. Op die autosnelweg staan onder meer ook werkzaamheden tussen Tessenderlo en Ham (6 kilometer in beide richtingen) en tussen Ranst en Geel op het programma.

Alles samen zal volgens Crevits zeker 75 km van de autowegen onder handen worden genomen. Ze trekt in 2011 112 miljoen euro uit voor werkzaamheden op de autowegen. Tegen 2015 wil Crevits de achterstand inzake wegwerkzaamheden wegwerken.

Om de hinder bij de werken zoveel mogelijk te beperken, belooft Crevits voor elke werf 'minder hinder-overleg' te houden met onder meer het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum, automobilistenorganisaties, de transportsector en ondernemersorganisaties.

Onze partners