Minderjarige verdachte filmde lijdensweg Priscilla

21/08/12 om 05:38 - Bijgewerkt om 05:38

Eén van de minderjarigen die in voorhechtenis zit voor de dood van Priscilla heeft gefilmd hoe hij en zijn medeverdachten het 14-jarige meisje een lange lijst van gruweldaden lieten ondergaan.

Eén van de minderjarigen die in voorhechtenis zit voor de dood van Priscilla heeft gefilmd hoe hij en zijn medeverdachten het 14-jarige meisje een lange lijst van gruweldaden lieten ondergaan.

'Het feit dat deze gruwelijke zaken werden gefilmd, stuit de onderzoekers tegen de borst,' schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Het gerecht wil geen enkel detail geven over wat er precies is gefilmd, maar de beelden vormen een belangrijk onderdeel van het onderzoek.

Eerder deze week werd duidelijk dat de 14-jarige Priscilla langdurig en zwaar werd aangepakt door de twee minderjarigen (12 en 16 jaar oud) die in voorhechtenis zitten op verdenking van doodslag op het meisje. Priscilla werd onder meer geslagen, besmeurd met uitwerpselen en verplicht haar eigen urine te drinken. Buurman Johan D.V (41) zou weinig ondernomen hebben om de mishandelingen te stoppen.

Doodsbedreigingen in de gevangenisJohan D.V. de buurman van Priscilla, wordt in de gevangenis met de dood bedreigd. De andere gedetineerden beschouwen hem als een kindermoordenaar. 'Hij is bang,' zegt zijn advocaat Karel Claes in Het Laatste Nieuws. 'Hij durft niet te reageren tegen de verbale agressie. Hij is er slecht aan toe en vertoont ontwenningsverschijnselen van de medicatie die hij normaal neemt tegen zijn rugpijn.'

Johan D.V. mag van de gevangenisdirecteur niet alleen douchen. De maatregel geldt als bescherming tegen andere gedetineerden. Kindermoordenaars krijgen het wel vaker zwaar te verduren binnen de gevangenismuren. Zopas raakte bekend dat Kim De Gelder in de gevangenis van Dendermonde zwaar in elkaar is geslagen door een medegedetineerde toen hij op weg was naar de bezoekersruimte.

Verdachten beschuldigen elkaar
De drie beschuldigden leggen de schuld voor de dood van Priscilla bij elkaar. De 12-jarige verdachte zegt dat het meisje stierf nadat de buurman haar pillen gaf. 'De buurman wijst naar de minderjarigen.'

'Johan D.V. was vooral toeschouwer van de pesterijen die de minderjarigen Priscilla lieten ondergaan,' zegt zijn advocaat in Het Nieuwsblad. 'Hij voelt zich rotslecht. Hij is verteerd door schuldgevoelens omdat hij Priscilla niet heeft geholpen.'

Kort voor haar dood had Priscilla haar buurman nog een puppy geschonken. (TV/EE)

Onze partners