Milquet wil financiering politiezones koppelen aan bevolkingsevolutie

30/09/12 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet wil bij de nieuwe begroting rekening houden met de bevolkingsevolutie voor de financiering van de politiezones.

Milquet wil financiering politiezones koppelen aan bevolkingsevolutie

© Belga

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) wil bij de nieuwe begroting rekening houden met de bevolkingsevolutie voor de financiering van de politiezones. Dat zei ze in 'Mise au point' op RTBF.

Alle partijen zijn het erover eens dat de financiering van de zones moet worden herzien. Dat is ook opgenomen in het regeerakkoord van Di Rupo I.

Het gaat echter om een complexe opdracht, die rekening moet houden met alle bijzonderheden van de verschillende zones. Onder meer de aanwezigheid van een gevangenis op het territorium is een factor.
In afwachting van een herziening ten gronde stelt de minister voor om de financiering te koppelen aan de bevolkingsevolutie. Momenteel worden nog steeds bevolkingscijfers uit 2001 gebruikt, maar de minister wil gegevens uit 2011 gaan inzetten. Het is volgens haar evenwel niet de bedoeling dat sommige zones minder geld krijgen door de maatregel.

Milquet rekent erop de extra uitgaven te beperken tot 50 miljoen euro. (Belga/SD)

Onze partners