Milquet vraagt extra waakzaamheid bij joodse scholen

19/03/12 om 12:43 - Bijgewerkt om 12:43

Milquet heeft naar aanleiding van het schietincident bij een joodse school in Toulouse aan de politie gevraagd extra waakzaam te zijn bij joodse scholen in ons land.

Milquet vraagt extra waakzaamheid bij joodse scholen

© Belga

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet veroordeelt wat in Frankrijk gebeurd is. Ze heeft de veiligheidsdiensten in ons land meteen om een analyse gevraagd van de situatie in ons land, en dat op basis van contacten met de Franse autoriteiten.

Elio Di Rupo uit zijn deelneming
Net zoals Milquet reageert ook eerste minister Elio Di Rupo met afschuw en verontwaardiging op de schietpartij. Hij uit zijn deelneming aan de families en de naasten van de slachtoffers, net als aan alle Fransen "die door de vreselijke gebeurtenis worden geraakt".

De premier veroordeelt ten strengste "deze daad die nog weerzinwekkender is aangezien ze in het bijzonder een school en een gemeenschap treft".

Kris Peeters 'diep geschokt'

Ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven met de familie en vrienden van de slachtoffers en met de Franse en Israëlische overheden. Namens de Vlaamse regering uitte ook minister-president Kris Peeters zijn medeleven. Een "diep geschokte" Peeters hoopt "dat dit zinloos en weerzinwekkend geweld snel bestraft kan worden". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners