Milquet voert zelf onderzoek naar ex-zonechef Hazodi

05/04/12 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:20

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) heeft het onderzoek naar de vroegere en geschorste korpschef van de politiezone Hazodi, Michel Beckers, naar zich toe getrokken.

Milquet voert zelf onderzoek naar ex-zonechef Hazodi

© Belga

Ze geeft daarmee te kennen dat zij als hogere tuchtoverheid de feiten ernstig neemt, zo schrijft Het Belang van Limburg. Milquet kan ook zwaardere straffen opleggen dan in de gewone tuchtprocedure.

De stap is geen uitzondering, maar ook geen regel, stelt de krant. Zo trok de minister ook het onderzoek naar de vroegere politiebaas Fernand Koekelberg en een Gentse politiecommissaris naar zich toe.

Zwaardere tuchtstraffen

De minister kan alvast zwaardere tuchtstraffen - zoals afzetting of inhouding van wedde - opleggen dan in de gewone procedure (een waarschuwing of blaam). "Ik ben van de beslissing op de hoogte gebracht, maar dat is de standaardprocedure, die geldt voor elk tuchtonderzoek naar een hogere poolitieambtenaar", reageert Beckers.

Zijn advocaat voegt toe: "Wij zijn gelukkig met deze beslissing. Eindelijk gaat er eens een serieus en onafhankelijk onderzoek gevoerd worden."

Panorama

Beckers kwam onder vuur te liggen na een geruchtmakende reportage van Panorama over de "graaicultuur" binnen politiezone Hazodi (Diepenbeek, Hasselt, Zonhoven). (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners