Milquet verwijt De Wever gevaarlijke blindheid

23/05/10 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

De CDH-voorzitster hekelt de visie van de N-VA-voorzitter op de toekomst van het land.

Milquet verwijt De Wever gevaarlijke blindheid

© Belga

De visie van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de toekomst van het land getuigt van een gevaarlijke blindheid. Dat meent CDH-voorzitster Joëlle Milquet.

MIlquet hekelt de de facto-splitsing van het land onder de vorm van een leeg confederalisme, de splitsing van de sociale zekerheid, het cobestuur over Brussel en het misprijzen voor de Franstaligen in de visie van De Wever.

'Het is dan ook te begrijpen dat we neen moesten zeggen tegen
zijn visie en ja tegen zij in het noorden van het land die nog een
gezamenlijk project in een hervormd België willen', aldus Milquet zaterdag in de marge van een CDH-congres.

Ze hekelde het terugplooien op kleine regionale entiteiten die niet in staat zijn alleen de toekomstige uitdagingen aan te kunnen.

Volgens de CDH-voorzitster gaat dat in tegen de tijdsgeest op een moment dat Europa aantoont dat er nood is aan een gezamenlijk bestuur dat de grenzen overstijgt om het hoofd te bieden aan de crisis en een visie op de sociale markteconomie te verdedigen.

Milquet roept op ja te zeggen tegen 'verantwoordelijke' Vlaamse partijen die niet dezelfde visie hebben dan het CDH over de staatshervorming, maar nog een gezamenlijk project willen.

De CDH-voorzitster reageerde op verklaringen van De Wever in La Libre Belgique, waar hij zich had afgevraagd of Milquet gek was geworden met haar belgicistische campagne 'L'Union fait la force'.

De uithaal van Milquet kwam er op een moment dat ook CD&V-voorzitster Marianne Thyssen kritiek had op de N-VA en zich afvroeg of die partij wel dan niet voor separatisme is.

Lees meer over:

Onze partners