Milquet stelt asielzoekers in vakantiecentra voor

03/12/10 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Intussen betaalt staatssecretaris Philippe Courard (PS) de asielzoekers die de federale regering in gebreke hadden gesteld niet.

Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) betaalt de asielzoekers die de federale regering in gebreke hadden gesteld niet. Intussen meent vicepremier Joëlle Milquet (CDH) dat vakantiecentra van vakbonden en ziekenfondsen gebruikt kunnen worden voor de opvang van asielzoekers.

De advocaten van 250 asielzoekers in kraakpanden in Schaarbeek en Laken hadden met een procedure in kort geding gedreigd als de
regering niet tussenkwam in hun verwarmings- en overlevingskosten. Maar Courard zal hen volgens zijn kabinet geen financiële steun geven, ook niet voor hun verwarmings- en overlevingskosten.

Wel zal er met de partnerorganisaties gezocht worden naar een individuele oplossing voor de betrokkenen, afhankelijk van hun statuut. Want volgens het kabinet zijn het niet allemaal asielzoekers. Sommigen zullen onderdak krijgen in de opvangplaatsen van Fedasil, de anderen gaan naar daklozenopvang, zo luidt het.

Vakantiecentra

Vicepremier Joëlle Milquet opperde vrijdagochtend op de RTBF-radio dat vakantiecentra van vakbonden en ziekenfondsen gebruikt zouden kunnen worden voor de opvang van asielzoekers. Dat zou goed zijn voor negenduizend plaatsen.

Volgens Milquet zou in de komende dagen een initiatief genomen kunnen worden. (Met de huidige vriestemperaturen moet de regering blijk geven van voluntarisme om niemand op straat te laten'. Een en ander is echter nog niet doorgepraat met de regering.

Onze partners