Milquet ontkent conflict met politiebaas De Bolle

09/04/13 om 07:18 - Bijgewerkt om 07:18

Joëlle Milquet is het niet eens met een project van politiebaas Catherine De Bolle over de hervorming van de politie, maar ontkent dat ze De Bolle iets kwalijk neemt.

Milquet ontkent conflict met politiebaas De Bolle

© Belga

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) ontkent dat ze politiebaas Catherine De Bolle iets kwalijk neemt inzake het rapport dat die laatste voorstelde om de politie grondig te hervormen.

De chef van de federale politie Catherine De Bolle had in januari een rapport van 73 pagina's overgemaakt aan de minister waarin ze pleit voor de ontmanteling van de FCCU (Federal Computer Crime Unit) en de CDGEFID (Centrale dienst voor de bestrijding van de georganiseerde economische en financiële delinquentie) en een overbrenging van hun personeel naar de toekomstige lokale gerechtelijke arrondissementen.

Negen experten werkten verschillende maanden aan het document, dat als basis moest dienen voor een diepgaande hervorming van de politiediensten.

"Als er een element is waarmee ik niet akkoord ga in het rapport van januari, dan is het dat van de decentralisatie van die twee diensten", aldus minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. "Het is noodzakelijk om ze te behouden. Ze moeten zelfs versterkt worden. Ik heb bovendien gezorgd voor de aanwerving van 75 politiemensen voor de CDGEFID."

Milquet: 'De Bolle doet tot grote tevredenheid haar werk uitstekend'

De woordvoerster van de minister weerlegt de bewering van Le Soir als zou het om een desavouering van De Bolle gaan. "Joëlle Milquet heeft de politiechef nooit een verwijt gemaakt en heeft er ook geen te maken", luidt het. De Bolle "doet tot grote tevredenheid (van de minister) en van iedereen haar werk uitstekend".

Milquet vindt dat het overgemaakte rapport "interessant" is. "Maar ook al deelt ze niet alle opties, bekritiseert ze geenszins de auteurs, die professioneel en intelligent te werk zijn gegaan", aldus nog haar woordvoerster. (Belga/TE/SD)Onze partners