Milquet kwaad dat Reynders terugkeer Syriëstrijder onthult

17/06/13 om 23:02 - Bijgewerkt om 23:02

Joëlle Milquet neemt het niet dat Didier Ryenders het nieuws over de terugkeer van een Belgisch Syriëstrijder heeft bekendgemaakt. Dat moet discreet, vindt ze: "De families hebben recht op rust."

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) reageert verbaasd op het bericht van Didier Reynders. De minister van Buitenlandse Zaken meldde eerder maandag dat een minderjarige Belg vanuit Syrië teruggekeerd is naar eigen land. De jongere nam in Syrië deel aan het conflict dat er woedt.

Confidentieel en discreet

Milquet volgt het dossier naar eigen zeggen al lang. "Ik heb lang contact gehad met moeder van de jongere. Die moeder had me gevraagd om bij de terugkeer van haar zoon de zaak confidentieel te houden", zei Milquet. "Het gaat om gevoelige dossiers. De terugkeer van Belgen uit Syrië moet in de grote discretie behandeld worden zodat de families en de hulpdiensten hun werk correct kunnen uitvoeren."

Recht op rust

De minister van Binnenlandse Zaken wil elke mediatisatie vermijden. "De families hebben het recht op rust", aldus Milquet. (Belga/TV)

Onze partners