Milquet keurt brugpensioen op 50 voor Opel goed

19/07/10 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:02

De federale minister van Werk heeft een positief advies van de brugpensioencommissie bekrachtigd.

Milquet keurt brugpensioen op 50 voor Opel goed

© Belga

Ontslagnemend federaal minister van Werk Joëlle Milquet (CDH)heeft maandag groen licht gegeven voor brugpensioen op 50 jaar bij Opel Antwerpen mocht de fabriek sluiten.

Op 13 juli ontstond er commotie toen bekendraakte dat de brugpensioencommissie daarvoor een positief advies had gegeven.

Milquet heeft dat nu bekrachtigd. Ze wees er maandag op dat de kosten voor de sociale zekerheid bij brugpensioen voor 641 werknemers op 50 jaar veel lager liggen dan wanneer die werknemers in de werkloosheid zouden terechtkomen.

De minister wijst er ook dat de brugpensioencommissie unaniem was in haar advies. In die commissie zetelen naast de vakbonden ook werkgeversorganisaties als het VBO en Agoria.

De Vlaamse regering had bij monde van haar minister van Werk Philippe Muyters kritiek gegeven op brugpensioen op de leeftijd van 50 jaar.

Maar in het antwoord op de brief van Milquet stond geen advies, terwijl vooraf duidelijk was gemaakt dat geen advies van de Vlaamse regering zou beschouwd worden als een positief advies, aldus de federale minister.

Onze partners