Milquet: 'Heb geen schrik voor De Wever'

28/05/10 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:05

Volgens de CDH-voorzitster zullen de Franstaligen geen toegevingen doen uit angst of wegens schuldgevoelens.

CDH-voorzitster Joëlle Milquet is niet bang voor N-VA-voorzitter Bart De Wever of welke andere separatist dan ook die wordt voorgesteld als een reus tegenover de Franstalige dwergen. Dat heeft ze zaterdag gezegd op een congres waar haar partij het verkiezingsprogramma heeft goedgekeurd.

Milquet zei dat de Franstaligen in het verleden teveel toegevingen hebben gedaan, zoals in verband met de taalgrens en de financieringswet, uit angst of wegens schuldgevoelens die hen voortdurend of soms op arrogante wijze werden opgedrongen.

'We willen niet meer op een dergelijke manier behandeld worden, aldus Milquet. Volgens de CDH-voorzitster moet men niet buigen voor een separatistische partij waarvan het programma en de splitsingsagenda bekend zijn.

'Zelfs niet als die partij electoraal goed scoort. Van electorale scores weten we hoe vergankelijk en vluchtig ze zijn, aldus Milquet. De CDH-voorzitster zegt neen tegen wat onaanvaardbaar is, maar staat open voor een evenwichtige staatshervorming.

Op sociaal-economisch vlak is Milquet voorstander van een strikt begrotingsbeleid. Maar de CDH-voorzitster wil niet blind besparen.

Zo pleitte ze voor een verhoging van de minimumpensioenen voor alleenstaanden met een volledige loopbaan tot 1.150 euro.

Onze partners