Milquet: Geldtransporteurs moeten altijd verdachte lading aangeven

23/04/14 om 05:57 - Bijgewerkt om 05:57

Geldtransporteurs moeten verdachte ladingen zonder uitzondering aangeven bij de antiwitwascel. Dat staat in nieuwe regels die minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet uitvaardigt.

Milquet: Geldtransporteurs moeten altijd verdachte lading aangeven

Joëlle Milquet (CDH) © BELGA

Dat bericht De Tijd. Net als banken en wisselkantoren zijn waardetransporteurs al jaren verplicht om verdachte transacties aan te geven, maar sinds 2005 kreeg de antiwitwascel amper twee meldingen uit die sector.

Een nieuw reglement, opgesteld door minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet, moet soelaas brengen. Het somt alle situaties op waarin waardetransporteurs de antiwitwascel moeten waarschuwen. Dat moet bijvoorbeeld al gebeuren wanneer de klant geen precieze beschrijving geeft van de goederen en hun waarde of wanneer de opgegeven waarde van de lading niet klopt.

Sector krijgt twee maanden

"We zullen nu zeker meer witwasmeldingen krijgen uit de sector. Dat is ook nodig als ons land niet op de vingers getikt wil worden", stelt topman Jean-Claude Delepière van de antiwitwascel.

De waardetransporteurs krijgen twee maanden tijd om hun personeel in te wijden in de nieuwe regels. Ze krijgen een half jaar tijd om hun contracten in orde te maken. (Belga/TV)

Onze partners