Milquet botst met politiechef

02/07/13 om 06:38 - Bijgewerkt om 06:38

Een botsing dreigt tussen politiechef Catherine De Bolle en haar voogdijminister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH).

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet presenteerde aan tientallen toplui binnen de federale politie en de vakbonden haar visie over de 'optimalisatie' van de federale politie. Opmerkelijk daarbij is dat Milquet neigt naar een systeem met nieuwe politiedirecteurs, terwijl De Bolle eerder duidelijk had laten verstaan dat ze wil snoeien in de top.

Directeurs

Milquet geeft het kernkabinet onder andere de kans om te kiezen voor een systeem met 12 directeurs-coördinatie, 13 gerechtelijke directeurs en 23 adjunct-directeurs. Dat is een groot verschil met commissaris-generaal Catherine De Bolle, die eerder zei dat een onderzoek had uitgewezen dat ruwweg één directeur per provincie het meest efficiënt zou zijn.

Superdirecteurs

De politiebaas sprak toen over 12 superdirecteurs die de functies van gerechtelijk directeur en directeur coördinatie zouden combineren. Alles samen wilde ze 55 van de 84 directeursposten schrappen. De Bolle wilde geen commentaar kwijt.

Verder zei Milquet dat er met Defensie een afspraak is om de taken van de politie aan het paleis in Brussel en voor de Europese tops over te nemen. (Belga/EE)

Onze partners