'Mijn zoon zal recidiveren' (Moeder Marc Dutroux)

18/02/13 om 06:14 - Bijgewerkt om 06:14

De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel spreekt zich uit over een eventuele vrijlating van Marc Dutroux.

'Mijn zoon zal recidiveren' (Moeder Marc Dutroux)

© Belga

'Ik weet dat hij op een dag vrijkomt, maar ik wens hem hoegenaamd niet vrij te zien! Het is een recidivist in hart en ziel. Dat heeft hij al gans zijn leven bewezen', zo verklaart de moeder van Marc Dutroux in een interview in Soir Magazine.

In het magazine dat uitzonderlijk maandag verschijnt, de dag dat de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich uitspreekt over een eventuele vrijlating van Marc Dutroux, evoceert de 78-jarige vrouw de jeugdjaren van haar zoon, die als jonge kerel nooit tevreden was. De verantwoordelijkheid van zijn daden schoof hij steeds naar anderen door.

Volgens moeder Jeannine is Marc - die geen enkel contact heeft met zijn familie noch met een van zijn drie kinderen - een gevaar voor de samenleving.

Geen martelaarskind

'Ik ben er zeker van dat hij zal herbeginnen. Hij heeft geen enkele realiteitszin. (...) Oh, hij zal niet meer met kinderen herbeginnen, hij is daartoe misschien niet meer in staat (...) Hij zal opnieuw een groep van mensen vormen die voor hem zullen werken. Hij zal nieuwe delicten plegen. Ik voel niet de minste behoefte dat hij vrijkomt. Hij heeft me voordien al zoveel onrecht aangedaan. Wist je dat hij me vertelde dat hij mij en zijn vader zou doden om sneller te erven', verklaart de vrouw in het magazine.

Met familiefoto's als getuige wil de moeder aantonen dat Marc Dutroux geen martelaarskind was, dat geslagen en vernederd werd zoals dokter Matagne voorhoudt. Hij wil een boek schrijven over de bekendste gedetineerde. 'Dat zijn allemaal leugens'. Ze ondertekent de brief van een revolterende moeder met de woorden 'de moeder die er genoeg van heeft!'. (Belga/TE)

Onze partners