Michelle Martin wil slachtoffers ontmoeten

29/08/12 om 07:23 - Bijgewerkt om 07:23

Michelle Martin wil na haar vrijlating de slachtoffers ontmoeten. Ze wil een gesprek met de ouders van de meisjes die door haar toedoen de dood vonden.

Michelle Martin is zo goed als onmiddellijk na de uitspraak van het Hof van Cassatie vrijgelaten. Ze werd met een auto van speciale politietroepen overgebracht naar het klooster van Malonne waar ze de nacht doorbracht bij de Arme Klaren.

Martin is voortaan vrij om te gaan en staan waar ze wil. Ze mag zich alleen niet in de provincies Limburg en Luik vertonen omdat daar de ouders van haar voornaamste slachtoffers wonen. De strafuitvoeringsrechtbank wil vermijden dat bijvoorbeeld Paul Marchal of de moeder van Eefje Lambrecks ooit oog in oog met Martin komen te staan.

Martin wil slachtoffers ontmoeten
Daarom is het nieuwste initiatief van Michelle Martin op zijn minst opmerkelijk te noemen. Martin liet via haar advocaat weten dat ze de slachtoffers wil ontmoeten. Ze wil met de ouders spreken over de dood van de meisjes.

'In ieder geval zal nog moeten worden afgesproken op welke manier, in welke omstandigheden en onder welke voorwaarden een dergelijke ontmoeting zou kunnen plaatsvinden,' zegt Martins advocaat Thierry Moreau in Het Belang van Limburg.

'Niet te vergeven'
'Voor mij hoeft dat niet meer. Ik wil dat mens niet ontmoeten,' zegt Betty Marchal, moeder van An. 'Wat die vrouw met mijn kind heeft gedaan is niet te vergeven. Daar komt je met een simpele sorry niet vanaf.'

Ook Jean-Denis Lejeune, vader van Julie, wil Martin niet ontmoeten. Hij wil vermijden dat hij een vraag om vergiffenis moet aanhoren. Hij heeft intussen wel een brief geschreven aan Martin met de vraag om uitleg over de omstandigheden waarin zijn dochter om het leven is gekomen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners