Michelle Martin stort al jaren 5 euro per maand voor de slachtoffers

10/08/12 om 04:56 - Bijgewerkt om 04:56

Michelle Martin stort al jaren 5 euro per maand voor de vergoeding van de slachtoffers. Haar advocaat vindt dat slachtoffers vergoeden geen voorwaarde is voor een voorwaardelijke invrijheidstelling.

De mogelijke opvang van Michelle Martin in het klooster van Malonne blijft voor beroering zorgen. In een brief aan de burgerlijke partijen bevestigt Martins advocaat Thierry Moureau dat ze nog niet gestart is met het vergoeden van de slachtoffers, zo schrijft Le Soir.

265 euro gespaard voor slachtoffers

De advocaat vindt evenwel dat "het vergoeden van de slachtoffers geen voorwaarde is voor een voorwaardelijke invrijheidstelling". De advocaat bevestigt wel dat Martin tot nu toe 265 euro gespaard heeft op zijn derdenrekening. Ze stort al enkele jaren 5 euro per maand. Het geld is voor de burgerlijke paritjen bedoeld.

Deurwaarder

Jean Lambrecks heeft een deurwaarder naar het klooster van de Arme Klaren in Malonne gestuurd. Dat besliste de vader van de vermoorde Eefje nadat hij vernam dat Michelle Martin de erfenis van haar moeder in het klooster heeft ondergebracht. Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

Schadevergoeding

Volgens het magazine Paris Match liet de ex van Marc Dutroux de erfenis van haar moeder in het klooster onderbrengen. Indien dat klopt, wil Lambrecks die spullen in beslag laten nemen.

Lambrecks besloot over te gaan tot de inbeslagname omdat Martin veroordeeld werd tot het betalen van 179.000 euro aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux. "We hebben nog geen euro gezien. Ik weet dat die spullen weinig of niks waard zijn. Maar het gaat mij om het principe."

Keukengerei

Later op de dag zei Lambrecks dat hij afziet van de inbeslagname. Hij laat het maar zo omdat de spullen van Martin echt niets waard zijn. 'Er lagen een paar dozen en wat keukengerei. Het zou teveel kosten als een deurwaarder de spullen openbaar moet verkopen.' (Belga/TV/EE)

Onze partners