Michelle Martin stort 40 euro aan Lambrecks

17/06/13 om 06:47 - Bijgewerkt om 06:47

Voor de allereerste keer sinds haar veroordeling heeft Michelle Martin geld overgemaakt aan de nabestaanden van de affaire-Dutroux. Ze stortte twee keer 20 euro op de rekening van Jean Lambrecks.

Michelle Martin stort 40 euro aan Lambrecks

© Belga

Voor de allereerste keer sinds haar veroordeling in 2004 heeft Michelle Martin geld overgemaakt aan de nabestaanden van de affaire-Dutroux. Ze stortte - vanuit het klooster in Malonne - twee keer 20 euro op de rekening van Jean Lambrecks. Dat staat in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

MichelleMartin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, werd in 2004 niet alleen veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar ook tot een schadevergoeding van 179.000 euro aan de slachtoffers. De familie Lambrecks zag daarvan tot nog toe geen euro. Tot Jean Lambrecks zopas een storting van 20 euro op zijn rekening ontdekte. "Tot mijn verbazing zag ik dat Martin enkele dagen geleden én in mei telkens 20 euro had overgemaakt", zegt de vader van Eefje in de krant.

Bedrieglijk onvermogen

Volgens Lambrecks is het gebaar van Martin het gevolg van de klachten voor bedrieglijk onvermogen die hij en zijn zoon tegen Martin na haar voorwaardelijke vrijlating in augustus hebben ingediend. Die klachten worden nog onderzocht.

Michel Lelièvre

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank buigt zich overigens over de vraag van Michel Lelièvre, het jongste lid van de bende van Marc Dutroux, voor een uitgangspermissie. (Belga/SD)

Onze partners