Michelle Martin komt niet vervroegd vrij

22/09/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft de aanvraag van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, om een voorlopige vrijlating verworpen.

Michelle Martin komt niet vervroegd vrij

© Belga

Michelle Martin vraagt al jaren om in voorlopige vrijheid gesteld te worden. In mei van dit jaar werd haar aanvraag voor het eerst aanvaard. Aan de voorlopige vrijheid werden een hele reeks voorwaarden gekoppeld. Eén van de voorwaarden was dat Martin zich moet terugtrekken in een klooster en dat ze niet mocht deelnemen aan het openbare leven.

Toen die beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank bekend werd, reageerden de ouders van de slachtoffers van Marc Dutroux erg verontwaardigd. Paul Marchal begon een ware kruistocht tegen de mogelijke vrijlating van Michel.

De vrouw van Marc Dutroux zou naar een klooster in Frankrijk verhuizen. Marchal belde de kloosterzusters en bezwoer hen om Martin niet op te nemen. Dat leidde voor het klooster tot een nooit geziene media-aandacht. De zusters trokken zich dan geschrokken terug en Martin kwam voorlopig niet vrij.

Het ziet er niet naar uit dat Michelle Martin kan voldoen aan de voorwaarden van een vervroegde vrijlating. De strafuitvoeringsrechtbank, allicht ook geschrokken van de ophef na haar vorige beslissing, heeft vandaag geoordeeld dat Martin niet vervroegd vrij komt.

Michelle Martin is in 1989 op het proces Dutroux veroordeeld tot 30 jaar cel. (EE)

Onze partners