'Michelle Martin is niet verdwenen'

28/04/14 om 21:01 - Bijgewerkt om 21:01

Verschillende inwoners van Malonne zouden aan Jean Lambrecks (de vader van Eefje, een slachtoffer van de de bende Dutroux) hebben laten weten dat Michelle Martin 'verdwenen' was.

'Michelle Martin is niet verdwenen'

© Belga

Een zuster van het klooster van de clarissen van Malonnne (Namen) waar Michelle Martin in het kader van haar voorwaardelijke invrijheidstelling verblijft, heeft gezegd dat Martin de voorwaarden die haar zijn opgelegd tijdens haar voorwaardelijke vrijlating naleeft. De ex-vrouw van Marc Dutroux moet aan de kloosterlingen geen rekenschap afleggen, zei de zuster nog.

Volgens een artikel op de website van Sudpresse zouden verschillende inwoners van Malonne aan Jean Lambrecks (de vader van Eefje, een slachtoffer van de de bende Dutroux) hebben laten weten dat Martin "verdwenen" was. De familie Lambrecks vroeg zich af of Martin in het klooster bewaakt wordt.

Aan het nieuwsagentschap Belga verklaarde een zuster, die anoniem wilde blijven, dat de zusters niet als taak hebben Martin te bewaken. "Ze is vrij. Tenminste onder bepaalde voorwaarden (dat ze niet naar de provincies Luik en Limburg gaat, nvdr)", zei de zuster.

Ook de bisschop van Namen weet niet waar Martin zich bevindt, zo viel te lezen op de website van Sudpresse. "Het klopt niet dat Martin is verdwenen", zegt de zuster. "Volgens de voorwaarden is ze gedomicilieerd in het klooster, maar het klopt niet dat ze zich daar niet bevindt. Het is haar verblijfplaats, maar ze wordt niet bewaakt. Ze neemt niet deel aan het kloosterleven, maar ze knapt wel een aantal karweitjes op", aldus nog de zuster. (Belga/TE)

Onze partners