Michelle Martin flaneert op zeedijk in Knokke-Heist

19/12/12 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:08

Burgemeester Leopold Lippens vindt het 'onbegrijpelijk' dat hij niet op de hoogte was van het bezoek van Michelle Martin aan Knokke-Heist.

Michelle Martin flaneert op zeedijk in Knokke-Heist

© Belga

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, heeft Knokke bezocht, zo zei een "zwaar geschokte" burgemeester Leopold Lippens aan de redactie van 'Het Nieuws' (vtm).

De burgemeester van Knokke, Leopold Lippens, is "geschokt en bedroefd" omdat Michelle Martin in zijn stad zou zijn geweest.Martin zou herkend geweest zijn tijdens een bezoek aan de kapper. "De uitbater van een kapsalon heeft me vorige week gecontacteerd omdat een van zijn werknemers de ex-vrouw van Marc Dutroux herkend had in het salon", aldus Lippens. De burgemeester meent dat het gemeentebestuur en de politie op de hoogte gebracht hadden moeten worden van het bezoek van Martin.

Burgemeester Lippens noemt het onbegrijpelijk dat hij vooraf niet werd verwittigd van het bezoek. Aan de webredactie van De Standaard zei hij: "Het is schandalig dat iemand die voor opsluiting en foltering van zes meisjes en medeplichtigheid aan de activiteiten van de bende Dutroux en hiervoor veroordeeld werd tot dertig jaar gevangenisstraf, hier zomaar op onze zeedijk kan komen flaneren."

'Martin mag niet naar Luik of Limburg, maar wel naar toeristische gemeente als Knokke-Heist?'

"Het is niet leuk om te weten dat Michelle Martin zomaar kon komen wandelen op de dijk van het Zoute. Ze had oog in oog kunnen komen te staan met familieleden van de slachtoffers", aldus Lippens. "Ik heb aan de politiecommissaris dan ook gevraagd om zijn collega's in Malonne te contacteren, maar hij kreeg geen antwoord."

Lippens is niet mals voor de magistratuur. Hij hekelt dat Martin niet naar de provincies Luik of Limburg mag, maar wel een toeristische gemeente als Knokke-Heist mag bezoeken: "Beseft de magistratuur dan niet dat door Martin de toelating te geven om naar een drukke toeristische gemeente zoals Knokke-Heist te komen, de kans bijzonder groot is dat ze hier bepaalde families zoals Lejeune, Delhez, Russo, Lambrecks en Marchal tegen het lijf kan lopen? Houdt ons gerechtelijk apparaat dan totaal geen rekening met het psychische leed dat dergelijke confrontatie met zich zou kunnen meebrengen?"

'Martin is niet welkom in Knokke-Heist'

Burgemeester Lippens gaf nog mee aan De Standaard: "Via de media wil ik Michelle Martin alvast verwittigen dat ze in Knokke-Heist absoluut niet welkom is en beter in het slotklooster in Malonne verblijft waar ze zich in alle stilte en eenzaamheid kan bezinnen over haar gruweldaden"

Georges-Henri Beauthier, de advocaat van Jean-Denis Lejeune noemt de situatie rond het bezoek van Martin in Knokke "betreurenswaardig".

Advocaat Martin: 'Onaanvaardbare scherpe Lippens: mensen mogen zich verplaatsen naar waar ze willen'

Volgens Thierry Moreau, de advocaat van Michelle Martin, is het onaanvaardbaar dat de burgemeester zo scherp reageert op de aanwezigheid van Martin in zijn stad. "De verklaringen die Lippens deed zijn ongrondwettelijk", zegt hij.

Hij benadrukt dat mensen zich mogen verplaatsen naar waar ze willen, zolang het gerecht hen dat niet verbiedt. Moreau, die niet op de hoogte was van een mogelijk bezoek van Martin aan Knokke, is van plan een klacht in te dienen tegen Leopold Lippens. (Belga/SD)

Onze partners