Michelle Martin: Arbeidauditoraat vermoedt misbruik in Malonne

25/09/12 om 05:47 - Bijgewerkt om 05:47

Het werk dat Michelle Martin doet bij de Arme Klaren in Malonne zal onderzocht worden door het arbeidsauditoraat. Mogelijk moet ze daarvoor betaald worden, zodat ze de slachtoffers van Marc Dutroux kan vergoeden.

Inspecteurs van het arbeidsauditoraat (zeg maar de openbare aanklager van de arbeidsrechtbank) in Namen zouden binnekort naar het klooster gaan om er na te gaan in welke mate Michelle Martin er een "vrijwillig" werk uitvoert, schrijft Le Soir.

Probleem

Volgens de clarissen krijgt Martin kost en inwoon in ruil voor haar belangeloze inzet zoals tuinwerk, strijken en het samenstellen van voedselpakketten voor de behoeftigen. Als dat werk equivalent is aan een betaalde activiteit die onderhevig is aan het betalen van een loon en het betalen van sociale bijdragen, is er een probleem.

Slachtoffers

De burgerlijke partijen van de Dutroux-slachtoffers vinden dat Martins werkt niet strookt met het vonnis van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen die haar onder voorwaarden vrijliet. Martin moet de slachtoffers blijven vergoeden, maar ze krijgt ze geen loon voor haar werk in het klooster. Volgens de Arme Klaren is Martins werk een privé-aangelegenheid. (Belga/TV)

Onze partners