Michel wil meer sereniteit in zijn regering

© Belga

Federaal premier Louis Michel (MR) zou willen dat er meer sereniteit is binnen de federale meerderheid.

Federaal premier Louis Michel (MR) zou willen dat er meer sereniteit is binnen de federale meerderheid. “De sfeer in de regering is goed en in een coalitieregering is het logisch dat elke partij zijn identiteit wil benadrukken”, zei hij zondagmiddag in het VTM NIEUWS in een reactie op het geruzie van de meerderheidspartijen afgelopen weken in de pers. Hij wees er ook op dat er de regering intussen heel wat goede beslissingen genomen heeft waardoor de werkgelegenheid is toegenomen en het aantal faillissementen is teruggelopen.

Michel onderschreef de analyse van N-VA-voorzitter Bart De Wever dat de regering op begrotingsvlak achterloopt. “We hebben veel gedaan inzake jobcreatie, maar het budgettaire traject is niet evident”, aldus de eerste minister die naar externe factoren als veiligheid en migratie wees als verzachtende omstandigheden. “De realiteit is dat de parafiscale druk is gedaald en dat er in 2015 meer dan 37.000 jobs zijn bijgekomen”.

Prioriteit voor de premier zijn bijkomende sociaal-economische maatregelen om de economie te versterken. Daarnaast herhaalde hij zijn pleidooi voor een nationaal pact met de deelstaten voor grote investeringen rond mobiliteit, energie, veiligheid en de digitale sector.

Doel is een strategie te ontwikkelen om in de komende 15 jaar de groei te versterken. Voor de financiering kijkt hij deels naar de overheid, deels naar de bedrijven. (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content