Michel slaat naar Vlamingen en zalft bij FDF

16/09/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

MR-voorzitter Charles Michel relativeert dat het tot een breuk zou komen tussen FDF en MR. De Vlamingen worden gewaarschuwd.

Volgens de MR-voozitter komt er geen breuk tussen het FDF en de MR, zoals Olivier Maingain suggerereerde als MR zou vasthouden aan het BHV-akkoord. Tegelijkertijd maakt hij de Vlaamse partijen duidelijk dat niet alles al in kannen en kruiken is.

Charles Michel reageerde rustig op het dreigement van Olivier Maingain op de Franstalige televisie, ook al probeerde die het interne conflict te doen escaleren. 'Als het MR niet teruggrijpt naar de fundamentele engagementen van de partij, zoals de uitbreiding van Brussel, dan betekent dit het einde van ons gemeenschappelijk parcours', aldus Olivier Maingain. Michel ging echter niet in op de spanningen in het kartel en benadrukte dat hij het akkoord niet ter discussie stelt. Een duidelijke boodschap aan het FDF dus.

Michel: 'Alles heropenen als federale staat in gevaar komt'

Maar even duidelijk was hij ook naar de Vlamingen rond de onderhandelingstafel: zolang er geen akkoord over alles is, is er geen echt akkoord over BHV. "Als zij in de gesprekken rond de financieringswet de federale staat in gevaar brengen, dan zijn de onderhandelingen voorbij. En dan moet alles heropend worden." (SD)

Onze partners