Michel op 'promotour' om imago van België op te poetsen

25/01/16 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:25

'We moeten het negatieve imago dat ons land kreeg na de aanslagen in Parijs, zo snel mogelijk bijstellen', aldus premier Charles Michel (MR).

Michel op 'promotour' om imago van België op te poetsen

© belga

Premier Charles Michel (MR) heeft de Belgische diplomaten opgeroepen om "alle noodzakelijke energie" te stoppen in het promoten van het imago van ons land. Dat imago heeft te lijden gehad onder de aanslagen in Parijs, waarbij een aantal daders uit België kwam. De premier zelf plant ook een reeks buitenlandse bezoeken.

"Ik ben er mij van bewust dat België na de aanslagen in bepaalde landen het voorwerp geweest is van een fameuze bashing. We moeten dat negatieve imago zo snel mogelijk bijstellen", zei de premier in een toespraak voor de diplomaten, die in Brussel zijn voor de diplomatieke contactdagen.

"Nee, België is geen plaats waar rechteloosheid heerst. Ja, wij nemen maatregelen en ja, wij boeken resultaten", zei Michel.

De premier gaat zelf op missie in het buitenland om ons land in de kijker te plaatsen. Eind maart gaat hij op officieel bezoek naar China, waar hij deel zal nemen aan het Boao Forum, de Aziatische versie van het World Economic Forum in Davos. Hij plant ook verschillende bezoeken binnen Europa en zegt dat er ook een missie komt naar Noord-Amerika. (Belga/AVE)

Onze partners