Michel: 'Meer dan 250 aanvragen per dag indien nodig'

04/09/15 om 07:56 - Bijgewerkt om 08:01

'Indien nodig, zal ons land in de toekomst meer dan 250 asielaanvragen per dag verwerken. Of minder.' Dat zegt premier Charles Michel (MR) in de kranten. 'Maar vandaag is het inderdaad niet mogelijk om meer te doen.'

Michel: 'Meer dan 250 aanvragen per dag indien nodig'

© belga

De Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel kan vandaag niet meer dan 250 asielaanvragen per dag behandelen, met lange wachtrijen tot gevolg. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijkt niet van plan die capaciteit verder te verhogen, zo zei hij woensdag. Volgens hem is dat onverantwoord.

"Vandaag is het inderdaad niet mogelijk om meer te doen", zegt Charles Michel (MR). "De asielaanvragen moeten ernstig worden behandeld. Maar die 250 is geen ideologisch cijfer. Binnenkort kan dit meer worden. Of minder."

Er is volgens Michel geen beslissing van de regering om het aantal aanvragen te bevriezen. "We moeten onze capaciteit aanpassen aan de vraag. Niemand weet wat ons de komende maanden te wachten staat." De premier wil ook meer middelen inzetten om de mensen te helpen die geen asielaanvraag kunnen indienen. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners