Michel Lelièvre wil voorwaardelijke vrijlating vragen in buitenland

13/11/13 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:27

Omdat Michel Lelièvre nog steeds geen opleidingscentrum heeft gevonden, een voorwaarde om vervroegd vrij te komen, overweegt hij een aanvraag 'van de laatste kans': een voorwaardelijke vrijlating met toestemming om het grondgebied te verlaten.

Michel Lelièvre wil voorwaardelijke vrijlating vragen in buitenland

© Image Globe

Michel Lelièvre, die op 9 december voor de strafuitvoeringsrechtbank moet verschijnen, heeft nog altijd geen opleidingscentrum gevonden dat hem kan ontvangen in het kader van een voorwaardelijke vrijlating. Hij overweegt een voorwaardelijke vrijlating te vragen met toestemming om het grondgebied te verlaten, zo melden de kranten van Sudpresse.

Na een weigering van de organisatie Avanti om hem te ontvangen, kreeg Lelièvre bij alle andere gevraagde centra nul op het rekest. Er werd nog een aanvraag 'van de laatste kans' ingediend bij een nieuwe organisatie, maar de entourage van de gevangene zou weinig hoop koesteren.

Leliève zou daarom overwegen een voorwaardelijke vrijlating te vragen met toestemming om het grondgebied te verlaten. Dergelijke aanvraag werd al aanvaard voor verschillende gedetineerden maar blijft vrij zeldzaam. De gevangene moet ook duidelijke perspectieven hebben op werk of een opleiding.

De drugsverslaafde Lelièvre was lid van de bende van Marc Dutroux. Hij speelde een actieve rol in de ontvoering van 4 meisjes. In 2004 werd hij tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld.(Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners