'Michel I is horrormuseum, met Antwerpse burgemeester als hoofdconservator' (Rudy Demotte, PS)

12/10/14 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:37

Rudy Demotte (PS), minister-president van de Franse Gemeenschap, heeft zwaar uitgehaald naar de centrumrechtse regering-Michel. De maatregelen van die regering zullen volgens hem de zwakkeren treffen.

'Michel I is horrormuseum, met Antwerpse burgemeester als hoofdconservator' (Rudy Demotte, PS)

Rudy Demotte (PS) © Belga

'Tot nu toe is ons sociaal model gespaard gebleven van een revolutie à la Thatcher of Reagan, waarbij men van de armen neemt om aan de rijken te geven', zei Demotte.

'Toekomst België nooit zo onzeker geweest'

Volgens de PS-excellentie is de toekomst van België nooit zo onzeker geweest: de indexsprong, de verhoging van de pensioenleeftijd, de verhoging van de btw en de accijnzen op diesel zullen volgens hem de zwakkeren treffen.

'Er zijn in het verleden, onder de regeringen Martens-Gol, pogingen geweest en we hebben jaren miserie gehad om de economische en sociale schade te herstellen. Vandaag gaat het horrormuseum weer open en de burgemeester van Antwerpen (N-VA-voorzitter Bart De Wever, nvdr) is er de hoofdconservator van', zei Demotte.

'Meer schrik van sociale en economische blackout dan van stroomonderbreking in de winter'

De Franstalige minister-president zei dat hij meer schrik heeft van een sociale en economische blackout dan van een stroomonderbreking in de winter. (Belga/MI)

Onze partners