Meyrem Almaci stelt eigen magazine voor

24/09/12 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

In Antwerpen heeft Groen-lijsttrekster Meyrem Almaci haar eenmalig magazine 'Meyrem' voorgesteld.

In tegenstelling tot 'Patrick', het soortgelijke magazine van burgemeester Janssens, komt het blad niet bij elke Antwerpenaar in de bus. "Het is dan ook slechts een klein onderdeel van onze campagne", aldus Almaci, die het 40 bladzijden tellende boekje een "leuk, kleinschalig hebbeding" noemt.

Trouw aan de Groen-waarden is 'Meyrem' volledig ecologisch gedrukt. Op de cover staat Almaci "met de rug naar Brussel en de handen open naar Antwerpen". Dat beeld staat symbool voor het afstaan van haar fractievoorzitterschap in de Kamer om zich volledig op Antwerpen te richten.

Overkapping ring

Voor Almaci moeten op vlak van mobiliteit, armoede en woonbeleid "belangrijke knopen worden doorgehakt". Die thema's komen dan ook ruim aan bod in 'Meyrem'. Zo trok een Groen-delegatie naar Hamburg, waar de deelstaatregering onder impuls van een groene minister gestart is met het overkappen van de plaatselijke ringweg. Een situatie die volgens Groen te vergelijken is met die van Antwerpen. "We vertellen hoe het project tot stand kwam en gefinancierd werd", zegt Almaci.

Naast artikels die aanleunen bij het verkiezingsprogramma van Groen bevat 'Meyrem' ook enkele ludieke stukken, zoals een 'horroroscoop' over verschillende Antwerpse politici en een brievenrubriek van Madame de Coeur Brisé, het bekende typetje van David Davidse.

'Meyrem' werd op 2.000 exemplaren gedrukt en komt in verschillende Antwerpse café's, dokterspraktijken en kapperszaken te liggen. Het valt ook online te lezen op de Groen-website. (Belga/TE)

Onze partners