Meisje (4) sterft door ondervoeding in Schaarbeek

21/08/12 om 07:22 - Bijgewerkt om 07:22

Het Brussels parket heeft een Roemeens koppel aangehouden van wie de vierjarige dochter overleden is door ondervoeding. Hun tweede kindje, dat twee jaar oud is, is geplaatst.

Meisje (4) sterft door ondervoeding in Schaarbeek

© ThinkStock

Het parket bevestigt het bericht in de krant La Capitale.

De ouders, een koppel twintigers uit Roemenië, hadden op 8 augustus de hulpdiensten gebeld omdat het meisje er slecht aan toe was. Een ziekenwagen bracht het kind over naar het ziekenhuis, waar het overleed.

De volgende dag verwittigde het medisch personeel de politie omdat ze hun twijfels hadden over de doodsoorzaak. Beide ouders verklaarden tegenover de politie dat het meisje ziek was en werden vrijgelaten.

Autopsie

Toen een autopsie uitwees dat het kind niet overleden was door de ziekte maar door ondervoeding, besloot onderzoeksrechter Panou beide ouders aan te houden.

Ze werden in verdenking gesteld voor het onthouden van verzorging en voedsel met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk om te doden. Maandag bevestigde de Brusselse raadkamer hun aanhouding.

Volgens het Brusselse parket verklaarde de vader (21) dat hij zich niet bezighield met de verzorging van de kinderen. De moeder (22) zou dan weer verklaard hebben dat ze het meisje wel degelijk eten gaf, maar dat het kind alles weer overgaf. (Belga/KVDA)

Onze partners