Meer politie in Malonne voor komst Michelle Martin

01/08/12 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Wegens 'een toerisme van slecht allooi' heeft de burgemeester van Namen in Malonne, waar Michelle Martin zou verblijven, een sterkere aanwezigheid van de politie gevraagd.

Meer politie in Malonne voor komst Michelle Martin

© Belga

De burgemeester van Namen, Maxime Prévot, heeft een sterkere aanwezigheid van de politie in de Naamse deelgemeente Malonne gevraagd, waar Michelle Martin na haar voorwaardelijke vrijlating in het clarissenklooster zou verblijven. "De hondenbrigade is ter plaatse" en de politie regelt het verkeer "want we merken een toerisme van slecht allooi", aldus de burgemeester.

Dinsdagnacht werden op de muren van het clarissenklooster in Malonne tags tegen Michelle Martin aangebracht. Mogelijk wordt er ook gemanifesteerd. "We hebben contact opgenomen met potentiële initiatiefnemers van manifestaties anti-Michelle Martin en zullen maatregelen treffen om deze bijeenkomsten zo goed mogelijk te omkaderen", zei Prévot.

Verhuis clarissen

De autoriteiten gaan op de sociale netwerken na waar en wanneer bijeenkomsten zouden plaatsvinden. Mogelijk wordt vrijdag om 10 uur op de place du Fond gemanifesteerd en zondag om 11 uur in de rue des Monastères. Dinsdag gaven ontevreden buurtbewoners brieven af op het klooster. Over de geruchten over een eventuele verhuis van de clarissen vernam de burgemeester van de abdis dat die plannen voor de middellange of lange termijn zijn, niet voor de nabije toekomst. (Belga/SD)

Onze partners