Meer jongeren kunnen rijbewijs op school halen

14/09/10 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

De cursus Rijbewijs op School staat ook open voor jongeren die in de loop van het jaar 17 jaar worden.

Tijdens het huidige schooljaar zullen niet alleen de laatstejaarsleerlingen in het secundair onderwijs een rijbewijs op school kunnen behalen, maar ook alle jongeren die in de loop van het jaar 17 jaar worden.

Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) dinsdag aangekondigd. Volgens haar zullen daardoor 25.000 extra jongeren de cursus Rijbewijs op School kunnen volgen.

Rijbewijs op School loopt intussen voor het derde jaar. Het gaat om een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met de rijscholen, erkende rij-instructeurs en examencentra.

Theoretisch rij-examen

Via de cursus worden de jongeren voorbereid op het theoretische rijbewijs B. Het aanbod bestaat uit acht lesuren. Voor het (deeltijds) beroepsonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs zijn er extra uren beschikbaar.

De scholen beslissen zelf of ze de lessen tijdens of buiten de schooluren organiseren. Per deelnemende leerling krijgen de scholen 10,6 euro voor educatief materiaal.

De voorbije twee jaar hebben 83.000 scholieren Rijbewijs op School gevolgd, alus Crevits. Gemiddeld slaagde afgelopen schooljaar bijna 64 procent van de leerlingen voor het examen.

Lees meer over:

Onze partners